Hyperion

Facultatea de Arte, Hyperion, la Conservatorul Regal din Mons – Belgia

Ca umare a premiului câştigat în 2015, la Festivalul de Teatru Francofon pentru Studenţi, organizat de Teatr Polski şi Centrul Internaţional de Teatru Francofon din Poznan – Polonia, profesori şi studenţi ai Facultăţii de Arte au efectuat în luna martie a acestui an, un stagiu teatral la Departamentul de Teatru– Arts 2 din cadrul Conservatorului Regal din Mons – Belgia.

La invitaţia doamnei Sylvie Landuyt, directoarea Departamentului de Teatru – Arts 2,  doamnele profesoare Silvia Ciobanu şi Mihaela Triboi, împreună cu studenţi de la specializarea Actorie, au avut ocazia să întâlnească artişti din Federaţia Wallonie Bruxelles: Lorent Wanson, Sabine Durant, Virginie Strub, Serge Aime Coulibaly şi au participat la ateliere de teatru, păpuşi marionete, dans contemporan, muzică şi scriere dramatică.  Aceștia au asistat la un curs de mişcare scenică susţinut de Johanne Saunier, o artistă a cărei metodă e inspirată de metoda folosită de Anne Teresa Dekeersmaker.

Din program au făcut parte vizitarea mai multor centre de cercetare din domeniul artelor spectacolului (L’L, Fabrique de Théâtre) şi vizionarea unor spectacole de referinţă din stagiunea teatrelor de stat (Rideau de Bruxelles, Manege Mons, Théâtre Royal Mons).

Doamnele profesoare Silvia Ciobanu şi Mihaela Triboi au susţinut un curs despre teatrul rus pentru studenţii de la Arts 2 , ulterior fiind invitate ca în anul universitar 2016-2017 să susţină un curs intensiv despre teatrul rus (metoda Stanislavski) la Conservatorul Regal din Mons – Departamentul Teatru – Arts 2.

Stagiul teatral efectuat de profesorii şi studenţii Facultăţii de Arte din cadrul Univ. Hyperion la Departamentul de Teatru – Arts 2, Conservatorul Regal din Mons Belgia, reprezintă începutul unei colaborări între cele două instituţii.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top