Tortilla de post este un preparat simplu, care nu necesită ingrediente deloc complicate și care se pregătește foarte rapid. În perioada postului, rețetele vegetale sunt din ce în ce mai căutate așa că de ce să nu ne jucăm în bucătărie și să găsim alternative mai sănătoase pentru mâncărurile noastre preferate. Tortilla de post poate fi asemănată astfel cu bine cunoscuta shaorma sau cu falafelul.
Ingredientele necesare sunt ușor de găsit, posibil chiar să le aveți deja în bucătărie și destul de ieftine.
Pentru a prepara o tortilla de post, ingredientele necesare sunt:
- o lipie sau o tortilla
- o roșie
- un castravete
- un sfert de avocado
- un sfert de ceapă
- 4 chiftele vegetale
- sare și piper
Timp de preparare: 7 minute
Se toacă roșia, castravetele și ceapa și se pregatește cu ele o salată. În salată se adaugă sare și piper după gust.
Se taie fiecare chifteluță vegetală pe jumătate. Chifteluțele sunt deja gătite, dar se pun la încălzit și puțin la prăjit în tigaie. Se lasă aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Între timp, avocadoul se taie cubulețe sau se poate face pastă, ca înlocuitor de sos sau de maioneză.
Pentru a asambla tortilla de post se pun în lipie pe rând toate ingredientele. Mai întâi chifteluțele vegetale, apoi avocadoul și ultima salata. Aveți grijă să nu puneți si zeama de la salată, pentru că aceasta înmoaie lipia și îi provoacă ruperea. Nu umpleți lipia până jos, lăsați liberi câțiva centimetri în partea de jos pentru împăturire.
După ce toate ingredientele au fost așezate, tortilla de post se împăturește astfel: mai întâi se pliază partea de jos, rămasă liberă, apoi se pliază lateralele pe rând, una câte una. Puteți să urmăriți modalitatea de împăturire în galeria foto.
În final ca tortilla să nu se desfacă, înfășurați-o într-o folie de plastic și prindeți-o cu un elastic.
Poftă bună!