Diverse

Creșterea pedepselor privind abuzul împotriva animalelor

Conform articolului 205 din 2004, abuzul împotriva animalelor era pedepsit cu o amenda penală și posibil închisoare între 3 luni și un an.

Noua măsură prevede pedeapsa cu închisoarea între 6 luni și 3 ani. Tot aceasta include o amenda pentru anumite intervenții chirurgicale ilegale, sau despărțirea puilor de mama, înainte de 8 luni.

„Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă:

a) intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal : codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor;

b) despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare;

c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință.”

De asemenea, reprezintă o infracțiune și se pedepsește cu închisoarea ( între 1 an și 5 ani) :

a) folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, caravane, trupe de artişti ambulanţi ; 

b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora;

c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

d) rănirea cu intenţie a animalelor”.

Pedeapsa cu închisoarea  între 2 și 7 ani se acordă următoarelor fapte: ucidere cu intenție, schingiuire, organizarea anumitor lupte, zoofilie.

Sterilizarea sau uciderea unui animal în cazul autoapărării nu reprezintă fapte ce necesită pedepsirea.

Creșterea pedepselor privind abuzul împotriva animalelor

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top