IT News

Ce trebuie să fac să mut un blog? Cum procedez?

Dacă citești acest articol presupun că ai un blog și vrei să îl muți de la un provider de hosting la altul. Mutarea blogului în sine este foarte ușoară și nu ar trebui să fie necesară intervenția ta decât dacă dorești să o faci manual. Însă există provideri care îți mută pachetul de hosting și îți oferă și luni suplimentare de hosting.

Dacă dorești totuși să faci acest lucru manual sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont și pe care ți le notez mai jos.

Migrarea unui blog

  • Nameservere

Fiecare provider de găzduire are niște nameservere sub forma unor DNS-uri ( ns3.xdomeniu.ro de ex ), nameservere care redirecționează adresa accesată către serverul pe care sunt găzdzuite fișierele noastre. Cand mutăm un blog trebuie să schimbăm aceste nameservere cu cele oferite de providerul de hosting.

Ce trebuie sa fac sa mut un blog? Cum procedez?

Sursa Foto: wordpress-developer.net

  • Mutarea fișierelor

Va trebui să mutăm toate fișierele din public_html către noul pachet de găzduire ( blogul, tema, module, etc ). Poți face asta oldschool mutând tu fișierele sau poți apela la funcția de backup din cPanel.

  • Mutarea bazei de date

După ce fișierele au fost mutate va trebui sa muți baza de date unde ai salvate toate configurările, articolele, etc. Va trebui să accesezi phpMyAdmin din cPanel și să descarci baza de date în format .sql , după care te vei loga in phpMyAdmin în noul pachet de găzduire iar după ce ai creat o baza de date si un user gol, va trebui să folosești funcția de import, pentru restaurarea bazei de date.

  • Modificarea setarilor in WP Admin

Va trebui să te loghezi in WP-Admin pe noul site și să mergi la setări generale unde va trebui să setezi link-ul noului website( asta dacă te muți de pe un domeniu pe altul ) . Tot în acest caz dacă ai link-uri în articole cu vechiul domeniu va trebui să le modifici.

Cam acestea sunt  procesele pe care le poți face, dar nu uita că poți dispune de migrare pentru site-urile tale și să primești și luni gratuite de hosting. Caută doar un provider care oferă această facilitate. Cel puțin așa scapi de stres.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top