Evenimente

“Blackout” timp de 14 zile.Adevăr sau mit?

Se presupune că vom avea parte de un scenariu aproape apocaliptic în care vom rămâne fără energie electrică timp de 14 zile. Lumea este speriată, și îndemnată constant să se aprovizioneze.

Klaudia Tanner , ministrul austriac al apărării a anunțat acest scenariu, respectiv o pană de curent ce va afecta toate serviciile. Ei bine, această pană de curent va afecta toată Europa, nu numai Austria.

Nu se știe exact când va avea loc. Însă, acest zvon a dat startul unei isterii în rândul populației. Cauzele ar fi de ordin tehnic, datorate defecțiunilor sistemului și supraîncărcării.

Guvernul austriac va lansa o campanie pentru conștientizarea populației în legătură cu producerea unor astfel de evenimente. Sloganul campaniei “Ce putem face atunci când totul se oprește?”  va fi derulat de către guvernul Austriei însoțit de afișe și campanii publicitare.

Oamenii sunt îndemnați să-și cumpere surse de energie alternative(lumânări, lanterne),  apă, alimente neperisabile, medicamente, etc. Colaborarea între vecini și prieteni va fi esențială, în caz de probleme survenite.

Probabilitatea unei pene de curent globale în următorii 5 ani ar fi de 100%. România ar fi afectată considerabil, dat fiind situația prezentă.

Sursă Foto:The Hollywood Reporter

 

“Blackout” timp de 14 zile.Adevăr sau mit?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top