Cultural

18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor

Managerul Muzeului Național al Țăranului Român, Virgil Ștefan Nițulescu, a transmis un mesaj cu ocazia ”Zilei Internaționale a Muzeelor”. 

“Ziua Internațională a Muzeelor a rămas cel mai important moment în care instituțiile muzeale din întreaga lume își celebrează, la inițiativa Consiliului Internațional al Muzeelor, în fiecare an la 18 mai, existența. Chiar dacă, în anul 2020, din cauza pandemiei, această sărbătoare mondială a avut loc foarte discret, acum, dovedim că avem, asemenea păsării Phoenix, capacitatea să ne revenim, să ne reinventăm, să recuperăm pagubele. Din fericire, pandemia a lăsat neatins patrimoniul pe care îl administrăm dar a îndepărtat fizic o parte a publicului nostru. De asemenea, din nenorocire, câțiva dintre colegii noștri au murit răpuși de COVID 19 sau au avut de suferit. În această zi, de 18 mai 2021, suntem cu gândul la ei, dar nu uităm că avem o misiune de îndeplinit în fața întregii societăți”, a scris Domnia sa pe pagina de Facebook.

ICOM (Consiliul Internațional al Muzeelor) a stabilit data de 18 mai, drept Ziua Internațională a Muzeelor.

În fiecare an, pe 18 mai, este sărbătorită această zi, care are ca scop promovarea și aducerea la cunoștința publicului, rolul pe care îl au aceste instituții de cultură în dezvoltarea societății, conform http://imd.icom.museum/.

În acest an, tema zilei este ”The Future of Museums: Recover and Reimagine”.

Cu această ocazie, specialiștii, muzeele și comunitățile sunt invitate să creeze și să conceapă noi practici de (co)-creare de valoare, idei de afaceri pentru instituțiile culturale și soluții pentru provocările  economice, sociale și de mediu din prezent, potrivit Agerpres.

sursă foto: EuropaFM

18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top