Sănătate

Vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson ar putea fi modificate

Potrivit Financial Times, citat de Mediafax, cercetătorii din Germania susțin că au găsit soluția pentru ca vaccinurile să nu mai producă cheaguri de sânge. Vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson ar putea fi modificate pentru ca rarele reacții adverse să nu mai apară.

Într-o lucrare științifică, Rolf Marschalek, de la Universitatea Goethe, din Frankfurt, spune că problema celor două seruri este că acestea duc proteina spike a virusului SARS-CoV-2 în nucleul celulelor. Soluția ar fi ca proteina spike să fie transportată în lichidul intracelular.

Celelalte vaccinuri precum, Moderna, Pfizer, tip ARN mesager, duc proteina spike a virusului direct în lichidul intracelular și, astfel, nu mai produce acea mutație ce duce la apariția cheagurilor de sânge.

Compania Johnson&Johnson a luat deja legătura cu laboratorul condus de profesor pentru a implementa o soluție. Practic, trebuie să modifice secvența proteinei spike, astfel încât aceasta să nu se mai dividă și să ducă la alte mutații.

Într-un interviu dat  celor de la Aleph News, Ștefan Dascălu, cercetător la Oxford, și Adrian Marinescu au vorbit despre noua descoperire a cercetătorilor .

”Este vorba despre un mod prin care aceste vaccinuri transmit organismului nostru să producă acea proteină. Aceste probleme de coagulare, practic, ceea ce dumnealor susțin este că metoda de livrare face ca organismul nostru să nu producă versiunea corectă a proteinei spike, ci o jumătate, o versiune incompletă. Versiunea incompletă intră în contact cu anumite proteine și duce la problema cheagurilor. Dacă aceste lucruri au fost identificate, vaccinurile se pot remedia”, relatează Ștefan Dascălu.

„E clar că e o teorie interesantă și binevenită, dar să vedem cum se va concretiza principial. Cei de Universitatea Goethe, din Frankfurt, vorbesc despre existența unor mutații care ar duce la apariția cheagurilor de sânge. Sigur, este un procent destul de mic. Ați văzut că și când vorbim despre AstraZeneca sau de Johnson&Johnson, procentul celor care au aceste cheaguri de sânge este extrem de mic, dar, totuși, pentru a ajunge la o siguranță mai mare, se vorbește despre o soluție pe care încă nu au găsit-o, dar pe care probabil e de luat în calcul, pentru a preveni apariția acestor mutații, iar atunci nu mai apar cheagurile de sânge”, a spus Adrian Marinescu.

Sursă foto: DW.ro

Vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson ar putea fi modificate

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top