Diverse

Urșii din România sunt în pericol iminent

În zona Barajului Vidraru, un pui de urs a alunecat de pe munte și a căzut pe carosabil fiind ulterior salvat de un jandarm. Mama ursoaică a venit și ea în cele din urmă cu alți doi pui.

Urșii sunt, în ultima perioadă, prada tot mai multor accidente nefericite. De menționat și cazul recent din județul Covasna, când prințul  Emanuel von und zu Liechtenstein a împușcat un urs contra unei taxe de 7000 de euro. Pretextul ar fi fost eliminarea  unei ursoaice, care ar produce pagube în gospodăriile oamenilor. Victima acestuia a fost însă cel mai mare urs care nu venise niciodată în aproprierea localităților.

„Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul ? Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor. Ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de-a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, a  declarat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Se întâlnesc tot mai multe cazuri asemănătoare, la care autoritățile rămân indiferente. Urșii sunt nevoiți să iasă din habitatul lor în căutarea hranei pe care autoritățile care se ocupau înainte de acest aspect nu o mai furnizează.

Sursa Foto: BearsWallpapers

Urșii din România sunt în pericol iminent

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top