Sport

Ungaria – România, un meci pentru istorie

România va întâlni în această seară Ungaria, de la 21.45, partidă ce contează pentru calificarea la EURO de anul viitor. Meciul se va disputa pe Groupama Arena şi le va aduce pe cele două reprezentative pentru a-26-a oară față în faţă.

1.4

Se anunţă un meci greu, dar şi foarte interesant. Dincolo de miza celor trei puncte, rivalitatea istorică dintre cele două ţări anunţă un meci tensionat. Dacă în tur, lupta din teren s-a terminat paşnică, 1-1, nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre ceea ce s-a întâmplat în afara gazonului. Fanii celor două țări şi-au început propriul meci în tribune, unul desprins parcă din ringul de box.

romania-ungaria-maine-sambata-11-octombrie-unde-po-i-vedea-meciul-live-la-tv-70257-1

Revenind la meciul din această seară, echipa lui Iordănescu a plecat spre Budapesta cu mult optimism şi încredere. Cu cele trei puncte puse în joc, Naţionala ar face un pas uriaş către obiectivul final, acela de a juca din nou la un turneu final.

România se clasează pe primul loc în grupa F cu 14 puncte, urmată la un punct de Irlanda de Nord, în timp ce rivalii din această seară sunt pe poziţia a treia cu 11 puncte.

În clasamentul FIFA, “Naţionala” se află în acest moment pe locul 7, ceea ce teoretic o face favorită în partida de astăzi. Ungurii nu s-au mai impus într-un meci direct contra noastră de 34 de ani. Conform digisport.ro, într-un clasament direct dintre cele două, Ungaria a reuşit victoria de 12 ori, România de 6 ori, în timp ce 7 partide s-au încheiat la egalitate.

O ţară întreagă va sta diseară cu sufletul la gura pentru “tricolori”, iar încurajările oamenilor din lumea fotbalului nu au întârziat să apară.

“Tata Puiu, vrem calificare! Să te întorci acasă cu trei puncte! Îți urăm succes, șefule!”, i-au transmis Ilie Năstase și Rică Răducanu “Generalului”.

”N-avem cum să pierdem la Budapesta. Sunt convins că ne vom întoarce cu puncte”, a comentat Marius Niculae pentru gsp.ro.

Iată şi primul 11 probabil pe care Anghel Iordanescu îl va trimite diseară pe teren, conform digisport.ro:

Ungaria (4-2-3-1): Kiraly – Fiola, Juhasz, Guzmics, Leandro – Toszer, Elek – Stieber, Nemeth, Dzsudzsak – Nikolic.

România (4-2-3-1): Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, D. Goian, Rât – Prepeliţă, Sânmărtean – Ad. Popă, Chipciu, Torje – Keșeru.

Foto: gazetanord-vest.ro, cityevents365.ro, tipzor.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top