Diverse

Traseul Turului Franței 2016

Traseul Turului Franței 2016Ediția din 2016 a Turului Franței va porni pe 2 iulie, din regiunea nordică Manche a Franței, iar finalul primei etape se va ține de-a lungul celebrei Utah Beach și se va încheia pe 24 iulie, la Paris, după 21 de etape.

Traseul de anul acesta anunță bătălii foarte interesante, atât în munți, între cățărătorii care se vor bate pentru Tricoul Galben, dar și pe plat unde cei mai buni dintre sprinteri se vor întrece pentru o victorie în cea mai prestigioasă competiție ciclistă a sezonului.

Ediția de anul viitor va fi cea de-a 103-a din istorie, una care va plimba depăși suprafața teritoriului francez. Plutonul va lua startul în etapa a 9-a din localitatea spaniolă Vielha Val D’Aran, înainte de a ajunge în Andorra unde va popisi 3 zile. Tot în afara Franței se vor desfășura și etapele 16 și 17, care se vor încheia în capitala elvețiană Berna, respectiv sătucul Finhaut.

Traseul de anul viitor include numeroase ocazii pentru sprinteri să se afirme, etapele de plat fiind în număr de 7. Printre sprinterii așteptați să ia startul în Marea Buclă se numără principalul favorit la tricoul verde, slovacul Peter Sagan, care a reușit să câștige tricoul în ultimii 3 ani, englezul Mark Cavendish sau norvegianul Alexander Kristoff. De asemenea, așteptați să se lupte pentru o victorie de etapă se numără și germanii Andre Greipel și Marcel Kittel.

Nu în ultimul rând, ediția din 2016 include și 2 contratimpuri individuale care vor testa rezistența și anduranța cicliștilor, unul lung de 37 km, plat, iar cel de-al doilea, lung de 17 km, în cățărare.

Cu siguranță nu puteau lipsi etapele de munte înalt, cele mai așteptate din orice Mare Tur, astfel, cicliștii vor trece peste Alpii Francezi, Alpii Elvețieni și munții Pirinei. Organizatorii au introdus 4 finaluri de etapă în ascensiune, cel mai important și simbolic fiind cel de pe 14 iulie, ziua Bastiliei, pe miticul Mont Ventoux(15,7 km, cu pantă medie 8,8). Ultima trecere peste Mont Ventoux datează din 2013, etapă câștigată de Chris Froome, câștigător al Turului în același an, dar și al celei mai recente ediții.

Principalii adversari ai lui Chris Froome se anunță a fi columbianul Nairo Quintana, ocupantul locului secund de anul trecut și spaniolul Alberto Contador care și-a anunțat retragerea la finele acestui an, după o carieră de 12 ani, în care a câștigat 7 Mari Tururi.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top