Social

Simularea examenelor naţionale 2017

Luni a început simularea examenelor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a.

Săptămâna a început cu proba scrisă la Limba maternă. Urmează ca elevii să susţină miercuri examenul scris la materia specifică profilului, respectiv Istorie sau Matematică, iar vineri urmează proba la alegere pentru elevii din clasa a XII-a.

Elevilor le este strict interzis la fel ca în ceilalţi ani să aibă cu ei în sala de examen telefoane mobile, căşti, notiţe, ciorne sau orice alte surse externe de informare.

Elevii clasei a VIII-a au avut la dispoziție două ore pentru redactarea lucrării scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor. Liceenii vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor de la simularea examenului de Bacalaureat.

Potrivit metodologiei, rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2016-2017 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La clasa a 8-a, la subiectul principal, elevii au avut de arătat că o poezie de Ion Pillat aparține genului liric. La clasa a 12-a, profilul real – tema și viziunea despre lume într-o poezie aparținând lui Tudor Arghezi, iar la profilul uman, viziunea despre lume în poezia lui Ion Barbu.

Sursa foto: 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top