Sport

Simona Halep a fost eliminată în primul tur la Australian Open

Simona Halep, numărul 2 WTA, a fost învinsă în două seturi cu scorul de 4-6, 3-6 de chinezoaica Shuai Zhang, numărul 132 WTA şi părăseşte primul turneu de Grand Slam al anului încă din primul tur.

Romania's Simona Halep reacts during her women's singles match against China's Zhang Shuai on day two of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 19, 2016. AFP PHOTO / SAEED KHAN-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / SAEED KHAN

Simona Halep pare să nu se mai regăsească pe terenul de tenis. După ce a renunţat la turneul de la Brisbane tocmai pentru a fi aptă pentru primul turneu de Mare Șlam al anului, românca a fost învinsă de o jucătoare venită din calificări.  În toate cele 14 partide pe care chinezoaica le-a mai jucat într-un turneu de o asemenea anvergură nu a reşit nicio victorie, informează DigiSport.

Tenismena din China a dominat meciul incontestabil, conducând în primul set şi cu 4-0, Simona nereuşind să se apropie chiar dacă a luat un break, dublat de propriul serviciu.

Deşi în setul al doilea Halep dădea semne că poate reveni, nu a profitat de avantajul de 3-1, iar chinezoaica a câştigat în cele din urmă cu 6-3.

După ce la precedentele ediţii ale Australian Open, în 2014 şi 2015, sportiva din România a reuşit să ajungă în sferturile de finală, în acest an Simona Halep a părăsit turneul încă din primul tur.

Aceasta a câştigat 10 puncte WTA şi aproximativ 22.000 de euro, mai scrie sursa citată.

România mai este reprezentată în proba de simplu la turneul australian de Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, ambele calificându-se în turul doi.

Foto: digisport.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top