BREAKING-NEWS

Schema de imunizare împotriva rujeolei a fost schimbată

Ministerul Sănătății a hotărât modificarea schemei de vaccinare împotriva rujeolei, după ce la nivel național au fost înregistrate peste 1.700 de cazuri, dar și șapte decese. Până acum, peste 700 de cazuri de rujeolă au fost confirmate la copii cu vârste cuprinse între 1-4 ani.

Ministerul Sănătății a hotărât că vaccinul împotriva rujeolei va fi administrat copiilor mai devreme cu trei luni – la vârsta de nouă luni, nu la un an, cum se făcea până acum. De asemenea, copiii de cinci ani și nouă ani vor trebui să primească mai repede dozele următoare.

Ministrul Sănătății, Vlad  Voiculescu, a vorbit vineri, despre o epidemie de rujeolă, după ce numărul cazurilor înregistrate a crescut rapid în mai puțin de o săptămână. Cele mai multe cazuri au fost confirmate în judeţul Arad.

,,În acest moment, avem confirmate 1.725 de cazuri de rujeolă, sunt înregistrate şapte decese. Pentru un al optulea deces nu a fost încă pus diagnosticul de confirmare. În acest moment, sunt la Institutul Cantacuzino probe pentru analize şi vom vedea în perioada următoare dacă se confirmă decesul din cauza rujeolei şi pentru acest caz. Sunt raportate cazuri de rujeolă în 32 de judeţe, cele mai multe sunt în Arad – 454, în Mureş – 238 şi în Timiş – 240. Din cauza acestei epidemii, Ministerul Sănătăţii împreună cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi de la Institutul de Sănătate Publică au propus o serie de măsuri care se referă la scăderea vârstei de vaccinare la 9 luni, pentru că o caracteristică a acestei epidemii de rujeolă este că afectează copiii sub un an. Sunt peste 300.000 de doze de vaccin la nivel naţional, care vor fi distribuite către medicii de familie acolo unde este nevoie”, a declarat Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au făcut un apel către părinţii care nu şi-au imunizat până acum copiii să meargă la medicul de familie pentru a primi dozele de vaccin.

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top