Diverse

Rusia-Ucraina, tot mai aproape de un război?

Cu toții știm tensiunile produse dintre Rusia și Ucraina de câteva zile bune.

Multe arme au fost aduse la granița Ucrainei, dintre care un Buk-M1 ( tip de sisteme rachete sol-aer).Acestea au fost implementate în anul 2014, atunci când un avion malaezian a fost doborât de separatiștii pro-ruși.

Mișcarea este una masivă, dat fiind faptul că până acum, orice procedură militară  era anunțată. Absența notificărilor a stârnit un val de îngrijorare în mai multe țări.

Conform datelor, președintele Vladimir Putin nu este de acord cu aderarea Ucrainei la NATO. Acesta consideră că NATO și-a încălcat angajamentul  de a nu se extinde către Est după încheierea Războiului Rece.

Președintele american Joe Biden avertizează Rusia , transmițând că orice atac asupra Ucrainei va fi sancționat groaznic. Însă, cu toate acestea, nici-un soldat american nu va fi trimis în Ucraina pentru a intervenii în cazul unei invazii.

„I-am spus foarte clar, dacă chiar invadează Ucraina, vor exista consecințe grave. Vor fi consecințe economice cum nu a văzut vreodată și cum nu s-au văzut vreodată”.

Ucraina nu este membră NATO , și este foarte puțin probabil să devină deoarece perspectiva aderării Kievului la NATO , ar fi considerată o amenințare pentru președintele rus. Acesta analizează toate detaliile și este gata oricând pentru a da startul unui nou război.

https://twitter.com/L_Team10/status/1470025168663810053?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470025168663810053%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fstirileprotv.ro%2Fstiri%2Finternational%2Frusia-se-apropie-tot-mai-mult-de-razboi-pe-masura-ce-noi-arme-sosesc-la-granita-cu-ucraina.html

Sursă Foto: NBC News

Rusia-Ucraina, tot mai aproape de un război?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top