Diverse

Regulile stricte îndurate de femeile din Afganistan

Afganistanul este țara unde domina praful de pușcă. Locul unde nedreptatea se pedepsește cu biciul și arma, conform legilor străvechi ale talibanilor.

De-a lungul secolelor, femeile afgane au fost nevoite să îndure reguli stricte din partea regimului taliban din anul 90′.

Așadar, femeile afgane nu aveau dreptul de a muncii în exteriorul casei sau de a călătorii. Acestora le erau interzise tranzacțiile de orice fel, comunicarea, sau orice avea legătură cu partea masculină(inclusiv doctori).

Nu aveau voie să studieze, erau obligate  să poarte burqa din cap până în picioare, iar abaterea de la reguli avea drept  consecință biciuirea. Cele care comiteau relații extraconjugale,  erau omorâte cu pietre. Acestea nu aveau dreptul de a gesticula, de a râde, de a purta încălțăminte cu toc, haine colorate sau blugi. Nu aveau voie sa apeleze la produse cosmetice iar tentativa de vopsire a unghiilor se pedepsea cu sfârtecarea degetelor.

Era interzis accesul la  orice fel de mijloc de circulație, spălatul hainelor în râuri, să fie văzute din casă sau să privească în afara casei.

Femeile nu trebuiau fotografiate, tipărite pe reviste, ziare, postere. Le era interzis accesul la radio, televiziune, în cadrul anumitor clădiri sau băi publice.

Încă mai există persoane fanatice și astăzi, amintim cazul Farkhunda Malikzada, tânăra acuzată de blasfemie, ulterior fiind bătută și arsă.În aceeași situație sunt multe tinere care refuză mariajul forțat,  în anii anteriori existând cazuri de tinere desfigurate.

Astăzi, după 19 ani, Kabulul a fost reocupat abuziv de talibani. Femeile își plâng tragic soarta. Ele sunt  violate și omorâte de către grupuri de talibani, iar pentru a-și scăpa copii de o soartă nefericită sunt aruncați soldaților peste garduri. În acest timp soții lor sunt captivi în armata talibanilor.

Sursa Foto:Voice News

Regulile stricte îndurate de femeile din Afganistan

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top