Economic

O nouă linie ferată de mare viteză inaugurată de China

China a lansat oficial ieri, 22 ianuarie a.c., serviciul feroviar de mare viteză care leagă Beijing de Harbin, capitala provinciei nord-est Heilongjiang, odată cu inaugurarea secțiuni care unește capitala țării de Chengde, situat în provincia Hebei din apropiere, relatează China Xinhua News.

Cu o viteză proiectată de 350 km pe oră, se așteaptă ca serviciul să scurteze timpul de călătorie de la Beijing la Harbin la aproximativ cinci ore, cu aproximativ o oră și jumătate mai puțin decât în prezent.

Pe acest traseu vor  circula trei seturi de trenuri glonț Fuxing care pot funcționa la temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius.

Traseul este o parte importantă a rețelei feroviare de mare viteză a Chinei, care completează legătura feroviară de mare viteză între regiunile sudice și nordice ale țării, a declarat Fan Yijiang, expert al Comisiei Naționale de Dezvoltare și Reformă.

“Va facilita călătoria între părțile de nord-est ale țării și regiunea Beijing-Tianjin-Hebei și poate duce la  creșterea potențialului  zonelor situate de-a lungul traseului”, a mai spus Fan.

Această nouă secțiune, de 192 km lungime, vine în completarea a două porțiuni deschise anterior, în total calea ferată de mare viteză Beijing-Harbin având un parcurs de 1,198 km.

Prima secțiune a rutei, care se întinde de la Shenyang, capitala provinciei Liaoning, la Harbin, a fost pusă în funcțiune în 2012. Secțiunea de la Shenyang la Chengde a început să funcționeze în 2018.

Rețeaua feroviară chineză  a ajuns la finele anului 2020 la un total de 146.300 km, cu 37.900 km de linii  de mare viteză, aratăt datele de la China State Railway Group Co., Ltd, citate de China Xinhua News.

Foto: Xinhua/Wang Jianwei

O nouă linie ferată de mare viteză inaugurată de China

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top