Artiști

Negura Bunget – ultimul concert din 2016

Timișorenii de la Negura Bunget și-au programat ultimul concert pe anul acesta, pe 19 decembrie.

Trupa va susține un recital semi-acustic, unde vor cânta piese atât piese de pe noul album cât și piese din toți cei 20 de ani de activitate.

În această toamnă, au lansat albumul „ZI” al doilea material din „Trilogia Transilvană”.  Într-un interviu pentru metalfan.ro, toboșarul trupei, Gabriel Mafa „Negru” a declarat că „în timp ce prima parte a trilogiei a explorat elementul natural, ZI se concentrează pe cel uman. Pentru această a două parte a trilogiei am făcut multă muncă de cercetare, am folosit multe simboluri, legende și obiceiuri într-o manieră hermeneutică, transformând conținutul propriu zis folcloric într-un conținut metaforic, universal. Am încercat să explorăm diferite niveluri de relaționare a omului cu locul din care vine, cu natura înconjurătoare, cu ceremonialurile pe care le practică, cu simbolismul și rolul lor, cu strămoșii și urmașii săi, totul alternând perspective și adresând diferite lumi. ”

Concertul va avea loc în Club Presa, accesul publicului  se va face începând cu ora 19.30, iar prețul unui bilet este 25 lei.

Autor: Andreea Corina Chiriac

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top