Artiști

Mucegaiul, element inedit în creațiile artiștilor

Pe lângă faptul că natura este una dintre principalele surse de inspirație pentru lucrările artiștilor de pe toate palierele creației, aceasta este practic una inepuizabilă. Artiștii găsesc mereu elemente din natură pe care le reprezintă în mod realist în operele lor ori le interpretează trecându-le prin propriul filtru al imagianției sau folosind tehnici și modalități personale de exprimare.

Astfel, Darya Fedorova, o tânără artistă din Rusia propune în reprezentările sale un element inedit: mucegaiul. Pe cât de ciudat și de banal pare, pe atât de interesante sunt imaginile obținute în vase obișnuite din interiorul laboratoarelor de cercetări științifice. De această dată, le regăsim aranjate în atelierul artistei care interpretează multicolorele și microscopicele detalii ca fiind adevărate creații artistice originale.

Alături de mucegaiul cultivat în recipiente speciale, artista  adaugă pigmenți de culoare, glitter sau alte pulberi și prafuri care dau un aspect foarte interesant culturilor de microorganisme iar pentru a se desăvârși fascinanta simbioză sunt necesare, de la câteva zile, până la câteva luni de așteptare.

Tânăra artistă de la Moscova își comercializează lucrările obținute în vase Petri, pe întreg cuprinsul globului, sub forma unor fotografii  reprezentative și tricouri cu printuri originale. Nu mai puțin interesant este faptul că lucrările sale sunt expuse în spații publice și  galerii de artă, spre aprecierea privitorilor.

„M-am distanțat de conceptul obișnuit legat de substanțele nutritive din punct de vedere microbiologic și îl studiez din punct de vedere artistic, în colaborare cu microorganismele”, spune tânăra artistă, în vârstă de numai 24 de ani.

În Rusia, există o comunitate foarte bine reprezentată care este formată din artiști care au găsit în acest produs al naturii, temă pentru reprezentările lor artistice. Activitatea acestora este expusă pe internet sub formă de fotografii digitale despre care Nikita Petrov, membru al respectvei comunități, spune: „ar trebui să fie o lumină bună iar imaginea ar trebui să fie ori interesantă, ori neobișnuită. Să aibă o calitate bună… pentru că nu putem posta orice”, conform stirileprotv.ro

sursa foto: mediafax.ro

sursa foto cover: stirileprotv.ro

Mucegaiul, element inedit în creațiile artiștilor

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top