BREAKING-NEWS

Manuel Valls: Criza refugiaților poate amenința ideea de Uniune Europeană

Premierul francez, Manuel Valls, a expus vineri la BBC ideea că Europa nu poate face față numărului mare de refugiați care ajung la granițele statelor membre și a adăugat faptul că este amenințată ideologia de Uniune Europeană prin regulile care vor fi luate pentru a împiedica refugiații să intre pe bătrânul continent, relatează Reuters.

Manuel Valls

”Nu pot spune sau accepta că toți refugiații pot fi primiți în Europa”, a declarat Manuel pe postul BBC.

În perspectiva premierului francez, această criza  a imigranților amenință să destabilizeze fundamentele Uniunii Europene.

Premierul este de părere că statele membre uniunii ar trebui sa transmită un mesaj diferit de cel al cancelarului german, Angela Merkel, care deja a făcut apel la partenerii Uniunii Europene să accepte o anumită cotă de refugiați.

”Germania se confruntă cu o mare provocare. Trebuie să ajutăm Germania. Dar primul mesaj pe care noi trebuie să-l transmitem acum, cu cea mai mare fermitate, este să spunem că nu-i vom primi pe toți refugiații în Europa, deoarece un mesaj care spune ‘vino, vei fi primit’ provoacă schimbări majore”, consideră premierul francez Manuel Valls.

Foto: ambafrance-se.org

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top