Cultural

Interviu Cristina Nemerovschi – Prima Parte

După lupte seculare și un montaj plin de peripeții, Hyperflash vă prezintă astăzi prima parte a interviului cu Cristina Nemerovshi. O scriitoare care a reușit să câștige aprecierea publicului,  dar și simpatia criticilor care au supranumit-o rebela  culturii române de astăzi.

Licențiată în filosofie, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010 cu romanul Sânge satanic, un roman  care în mai puțin de un an a devenit un adevărat fenomen social, reușind să inspire numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, muzică, visual art și care a fost recompensat cu premiul Tiuk! pentru debut.

Încă de la apariția primului roman și până la ultimul pe care l-a publicat, Cristina Nemerovschi a reușit să creeze adevărate best-seller-uri.

Cristina Nemerovschi: ,,Categoric, literatura de azi are vârfuri, are cărți care îți schimbă viața de nu te vezi, care dau cu tine de pământ și te reconstruiesc. Autorii pot scrie despre orice acum, se tem mai puțin de tabu-uri și de a fi judecați, pot pătrunde cât de adânc își doresc în psihologia umană, și pot să-și folosească experiențele personale în mod direct. Cărțile de azi sunt reale, carne și sânge, tocmai pentru că fiecare cititor înțelege ceea ce i se potrivește lui de acolo, nu există un mesaj general valabil. Cărțile de azi (bune) sunt scrise tot mai puțin pentru ca autorul să facă paradă de erudiție. Sunt scrise ca să spună o poveste, iar literatura asta este – capacitatea de a spune o poveste coerentă, veridică și captivantă, nu o vitrină cu bibelouri pe care să le admire snobii”.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top