BREAKING-NEWS

Folclorul românesc inspiră şi în această toamnă!

Toamna aceasta designerii romani readuc pe podium traditia si folclorul romanesc. Noul trend readuce in prim-plan motivele traditionale romanesti adaptate in tinutele moderne,  iar aerul vintage creeaza o poveste pentru fiecare piesa vestimentara.

Atunci cand trebuie sa ajungi repede la un eveniment si nu ai nici o idee, o tinuta inspirata din folclor este o alternativa originala. 

„Am folosit foarte mult fotele vintage în crearea hainelor. Încercăm să-i inducem purtătoarei că o creaţie cu valori tradiţionale reprezintă o poveste a neamului românesc care este transpusă în această haină,” explică Izabela Măndoiu, designer vestimentar, pentru Digi24.ro.

Catifeaua revine si ea in sezonul de toamna, materialul nobil ne aduce aminte de rochiile reginelor, avand aceasi inspiratie folclorica. 

„Este folosită din străvechi timpuri. Femeile coseau mărgele, creau catrinţele, creau brâurile. Colecţia noastră de toamnă include cu precădere rochii, rochii din catifea cu aplicaţii tradiţionale sau cu simboluri tradiţionale româneşti, dar include şi fuste, bluze,” spune Izabela Măndoiu, citata de digi24.ro.

Datorita croiului si aplicatiilor, aceste piese vestimentare pot fi purtate la evenimente de seara. In tinuta potrivita stralucirea si aerul luxuriant isi vor face simtita prezenta.

Autor: Alisa Gologan

Sursa foto:

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top