Cultural

Festivalul ”George Enescu”, a XXV-a ediție

Un moment important înscris în calendarul sezonului  cultural vară-toamnă al anului 2021 este Festivalul ”George Enescu”.

Cea de-a XXV-a ediție a festivalului  va debuta la București, în data de 28 august și se va încheia pe 26 septembrie. Pe durata celor patru săptămâni, vor susține reprezentații artistice  peste 3500 de artiști, soliști sau reuniți în 32 de orchestre, din 14 țări ale lumii. Președintele de Onoare al Festivalului este celebrul dirijor de origine indiană, Zubin Mehta iar Director Artistic,  Vladimir Jurowski, dirijor de muzică clasică rus și britanic.

Pe lângă ansambluri renumite din Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Țările de Jos, Ungaria, Grecia, Croația etc., în programul festivalului vor evolua și ansambluri din țara noastră. Vor fi prezente în concert Orchestrele Filarmonicilor din Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași, Bacău, Orchestra Simfonică București, Orchestra și Corul Academic Radio, Orchestra Națională de Tineret și Orchestra de Cameră Radio. Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi prezentă la Gala de deschidere a festivalului, care va avea loc sâmbătă 28 august, cu începere de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului.

Detalii despre programul Festivalului ”George Enescu” pot fi aflate accesând link-ul:

https://www.festivalenescu.ro/festival-2021/program/

Biletele pentru accesul la concertele Fetivalului ”George Enescu” pot fi achiziționate urmărind informațiile de pe site-ul oficial al festivalului:

https://www.festivalenescu.ro/festival-2021/bilete/

Organizatorii precizează pe site-ul oficial al festivalului că la Sala Palatului, Sala de Concerte Radio, Ateneul Român și la Sala Auditorium  (Muzeul Național de Artă al României),  vor fi ocupate doar 70% din locuri cu respectarea  strictă a regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului de sindrom respirator acut sever, SARS-CoV2.  Cei care doresc participarea la concertele  programate în cadrul Fetivalului ”George Enescu” la Ateneul Român și Sala Auditorium, vor trebui să prezinte pe langă biletul de intrare, respectiv abonamentul  și un act de identitate, unul din următoarele documente:

  • dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului
  • dovada medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovada rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Serviciul de Telecomunicații Speciale va pune la dispoziția organizatorilor sisteme electronice de verificare a Certificatului European Verde, care este dovada că posesorul acestuia a fost vaccinat împotriva SARS-CoV2, a primit un rezultat negativ la unul din testele de identificare a virusului, sau este imunizat în urma vindecării de COVID 19.

Situația infectărilor cu SARS-Cov2 este în continuare evaluată de organizatorii festivalului împreună cu autoritățile  competente, pentru a stabili condițiile de desfășurare a acestui eveniment și pentru a limita la maximum posibilitatea de infectare a tuturor participanților.

Festivalul ”George Enescu” se va desfășura sub înaltul patronaj al Președintelui României, va fi produs de Ministerul Culturii, co-producători Primăria Municipiului București, Televiziunea Româna și Radio România. Organizatori, Artexim și Fundația Art production, conform festivalenescu.ro.

Sursa foto: facebook.com/enescu.festival

Festivalul ”George Enescu”, a XXV-a ediție

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top