Hyperion

Experiențe inedite ale studenților Universității Hyperion în cadrul proiectelor europene

FOTO COMUNICAT - SA PUNEM IN PRACTICA TEORIA, SEPTEMBRIE 2015În luna septembrie 2015, studenții Universitatii Hyperion, incluși în grupul țintă al proiectului POSDRU 139800 „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, au finalizat stagiul de practică, urmând ca la sfârșitul lunii să se prezinte la examenele de practică organizate în cadrul Facultății de Psihologie, respectiv Facultatea de Științe Exacte și Inginerești.

Coordonați de tutori, studenții de la specializarea Psihologie au efectuat practică de specialitate în cabinete individuale, în Institutul de Cercetare și Dezvoltare Psihologică  și în cadrul unor asociații de terapie ocupațională, iar cei de la Științe Exacte și Inginerești au continuat cercetarile în domeniul tehnologiilor de vârf, atât în cadrul firmelor partenere, cât și în laboratoarele Universității Hyperion, singura instituție de învățământ din țară care desfășoară activități de cercetare în domeniul dronelor și al microcontrolerelor cu arhitectură ARM.

Studenții au asamblat și testat mai multe tipuri de quad-coptere și hexa-coptere realizate din materiale ușoare cu proprietăți fizice deosebite, pentru a optimiza performanțele și timpul de zbor. Cu această ocazie au remarcat îmbunătățirile substanțiale ale dronelor bazate pe noile microcontrolere cu arhitectură ARM pe 32 de biți. Ei au beneficiat și de câteva cursuri de pilotat multicoptere echipate cu stabilizatoare de imagine, precum și cu camere video digitale High Definition și Ultra High Definition de tip DSLR, pentru a obține imagini video și poze la rezoluții mari.

În urma acestor teste, studenții au conștientizat faptul că industria dronelor va avea parte de o continuă expansiune, datorită numeroaselor avantaje oferite atât în industria filmului sau fotografiei, cât și în diverse activități inginerești ce se desfășoară în locuri greu accesibile, utilizarea lor oferind soluția optimă pentru a reduce timpul necesar intervențiilor și a elimina eventualele riscuri cauzate de lucrul în zone de hazard. De aceea, cererea de personal calificat pentru operarea dronelor va crește semnificativ pe viitor.

Pe durata practicii studențești, au fost completate caiete de practică, iar tutorii din firmele partenere au completat fișele de observare – evaluare.

Prin grantul „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” se dorește sincronizarea dintre cunoștințele teoretice acumulate de studenți în timpul anilor de studii și aspectele practice întâlnite în diferitele domenii în care pot activa, contribuind astfel la diminuarea cheltuielilor pe care mediul privat îl acordă formării profesionale și totodată recrutării de tineri absolvenți. Această sincronizare nu poate fi realizată decât printr-o coordonare și o colaborare strânsă dintre mediul universitar și mediul privat de afaceri sau instituții publice acolo unde este cazul.

„SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139800, este unul dintre cele 7 proiecte europene derulate de Universitatea Hyperion timp de 18 luni.

Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.practicateoria.hyperion.ro.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top