Diverse

CNA somează posturile de televiziune

Posturile de televiziune Digi 24 și Aleph News au fost somate de Consiliul Național al Audiovizulaului (CNA) pentru că în timpul declarațiilor difuzate de Guvern au ”blocat” cu burtiere interpretul mimico-gestual, conform Paginademedia.

Pe 19 ianuarie a.c, Guvernul difuza o conferință de presă a medicului coordonator al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, iar interpretul mimico-gestual, Bogdan Anicescu, a fost blocat de burtierele de pe ecrane.

Cristina Pocora, membru CNA, s-a autosesizat în legătură cu acest subiect.

„Mai mulți cetățeni au semnalat că, în data de 19 ianuarie a.c., posturile de televiziune Digi24 şi Aleph News au blocat mesajele oficiale transmise de către autorități în legătură cu campania de vaccinare şi combaterea epidemiei COVID-19, informații adresate persoanelor cu deficiențe de auz. Concret, pe perioada difuzării campaniei de informare de la nivel guvernamental privind vaccinarea, cele două posturi de televiziune au amplasat titlul știrii peste Bogdan Anicescu, interpretul în limbaj mimico-gestual (Digi 24, în jur de ora 15:35 şi Aleph News, în intervalul orar 18:00 – 18:10)”, se arată în una dintre sesizările pentru posturile de știri, potrivit documentelor CNA.

Sursă foto: paginademedia.ro

CNA somează posturile de televiziune

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top