Sport

Cătălin Hîldan își sărbătorește ziua printre îngeri

Pe 3 februarie 1976 a văzut lumina zilei Cătălin Hîldan, cel care urma să devină emblema clubului din Șoseaua Ștefan Cel Mare. Acesta a început  sportul de performanță prin intermediul rugby-ului, în cele din urmă reorientându-se spre fotbal, sport ce-i va aduce succesul, dar și sfârșitul.

Debutul la echipa mare a câinilor a avut loc într-un meci contra marii rivale, Steaua. Sezonul 1999-2000 a fost cel în care Hîldan a câștigat alături de Dinamo eventul și a fost selecționat la echipa națională pentru Euro 2000.

Totul era în favoarea lui: talentul, vârsta, dorința și pasiunea pentru fotbal. Până într-o zi. Ziua în care un accident banal l-a despărțit pentru totdeauna de iarba verde a stadionului. Semnele că starea lui de sănătate este una precară s-au resimțit în cadrul unui antrenament al naționalei, în care Hîldan  a căzut brusc pe teren. Incident trecut cu vederea la momentul respectiv. Amicalul de la Oltenița i-a fost, însă, fatal dinamovistului.

De atunci, în fiecare an, suporterii echipei alb-roșu îl comemorează și îi dedică cântece de galerie. Ba chiar una dintre peluze îi poartă numele, iar  Cătălin Hîldan s-a transformat în jucătorul emblemă al clubului dinamovist.

Datorită devotamentului față de echipă, a iubirii pentru fotbal și a respectului arătat suporterilor, el este supranumit “Unicul Căpitan”. Este cel care va rămâne pe veci în sufletele mulțimii dinamoviste și este cel  pentru care tricoul cu numărul 11 s-a retras din uz.

Astăzi suporterii echipei din Ștefan Cel Mare s-au adunat pentru a merge la Brănești, acolo unde fostul căpitan joacă fotbal cu îngerii.

 ”O să-l comemorăm pe Cătălin la fel ca în fiecare an, împreună cu suporterii dinamoviști. Ei fac parte din familia noastră. O să mergem la mormântul lui Cătălin, o să-i aprindem o lumânare și o să depănăm amintiri despre el. Am înțeles că o să vină la cimitir și unii oficiali ai clubului Dinamo”, a spus Cristi Hildan, fratele fostului fotbalistului pentru SportNews.ro.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top