Social

București, cel mai aglomerat oraș din Europa

București este printre cele mai aglomerate orașe din lume.  Capitala României figurează pe primul loc în Europa și pe locul 5 în lume, într-un clasament realizat de fabricantul de dispozitive de navigație GPS Tom Tom, citat de agenția spaniolă de știri EFE.

Studiul clasifică orașele în funcție de „nivelul de congestionare” a traficului, care indică de cât timp este nevoie pentru a parcurge o distanță la orele de vârf, în comparație cu perioadele de circulație redusă.

Clasificarea a fost realizată cu ajutorul datelor de pe dispozitivele GPS, care arată că în orele de vârf este nevoie de 60 de minute în plus pentru a parcurge aceeași distanță în condițiile unui trafic normal.

În București, indicele este de 50% fiind depășit în lume doar de Ciudad de Mexico (66%), Bangkok (61%), Jakarta (58%) și Chongqing (52%).

Pentru un trafic normal, Asociația Psiho TrafiQ, citată de Agerpres, recomandă respectarea semnelor de circulație, evitarea rutelor aglomerate și renunțarea la autoturisme la orele de vârf.

Text: Ramona Anghel 

Foto: 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top