Timp liber

7 diferențe dintre un părinte obișnuit și unul înțelept

Părinții mereu au încercat să le ofere cea mai bună educație copiilor săi. De cele mai multe ori aceștia oferă aceeași educație pe care au primit-o și ei.

unica.ro

Sursă unica.ro

În anul 2016 părinții sunt atât de ocupați încât nu mai dau o atenție sporită educației copiilor și lasă asta în mâna educatoarelor sau a bonelor.

Pe mulți dintre ei dacă îi întrebi știu destul de bine, în teorie, care ar fi cea mai bună modalitate de a crește un copil dar practica îi cam încurcă.

madalinaiancu.ro

Sursă madalinaiancu.ro

Diferențele dintre un părinte înțelept și unul obișnuit, spunem noi, sunt următoarele:

  1. Deseori părinții nu conștientizează cauza problemei copilului neascultător. Ei doresc cât mai repede să-l liniștească. Un părinte înțelept caută cauza și se străduie să rezolve problema.
  2. Un părinte obișnuit își petrece tot timpul cu juniorul, astfel rămâne lipsit de hobby și interese personale. Un părinte cu adevărat înțelept are grijă și de el însuși, astfel, prin propriul exemplu îl învață și pe copil.
  3. Mulți părinți încearcă să își ceară scuze, deseori cumpărându-i copilului cadouri. Un părinte înțelept îi dă bani acestuia pentru cheltuieli mărunte. Copilul singur trebuie să se învețe să gestioneze banii, dar părintele urmează să controleze acest proces.
  4. Un părinte oarecare în fiecare seară face tema pentru acasă a copilului. Un părinte înțelept consideră că cel mic singur trebuie să răspundă de responsabilitățile asumate. Dacă acesta nu reușește, el vine în ajutor, dar numai pentru a arăta calea spre soluție, dar nu rezolvă tot pentru copil.
  5. Mulți părinți permit copilului totul, numai ca el să nu cadă în isterie. Deseori copii se folosesc de asta. Părintele înțelept nu-i oferă șansa copilului să se urce la el în cap. El respectă nu doar intimitatea sa, dar și a copilului.
  6. Părinții de obicei feresc copilul de probleme, soluționând cât de des posibil în locul lor. Cei înțelepți admit ca copilul să facă greșeli și urmăresc cum el se învață în urma lor.
  7. Un părinte obișnuit dorește în primul rând să crească un copil de succes. Unul înțelept se concentrează pe crearea relațiilor apropiate și călduroase.

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top